De eerste Klaver kaas zag in 1977 het levenslicht. Op de karakteristieke stolpboerderij in Winkel werd hiermee een nieuwe traditie geboren.

De kazen van de familie Klaver wonnen in korte tijd de harten van menig liefhebber in Noord-Holland. In snel tempo verrezen er winkels in Alkmaar, Nieuwe Niedorp, Beverwijk en Heerhugowaard.

Ook buiten de provincie begonnen de kazen van de gebroeders naam en faam te maken. Via de kaas groothandel vond de zuivel van de Noord-Hollandse platteland haar weg naar de verste uithoeken in Nederland. Hierdoor zijn de Klaver-kazen tegenwoordig niet meer weg te denken uit de winkelschappen.

In oktober 2001 deed Klaver Kaas een flinke stap vooruit door een nieuwe kaasfabriek te betrekken. In dit onderkomen zijn de kaasmakers gereed voor de lange toekomst die voor de Klaver Kazen in het verschiet ligt.

In 2002 zijn de gebroeders Klaver begonnen met het melken van zeshonderd eigen geiten. Deze melk levert een zeer gezond product met een fantastische smaak. Bovendien is de kaas heel betaalbaar. Naast de bestaande soorten experimenteren de kaasmakers volop met veelbelovende nieuwe smaken.

Sinds 2001 is de verkoop van kaas elk jaar met 35 procent gestegen. Om aan de alsmaar toenemende vraag uit zowel binnen- als buitenland te kunnen blijven voldoen, heeft Klaver Kaas geïnvesteerd in een nieuwe productielijn. Dankzij de tweede lijn, die in oktober 2004 in gebruik is genomen, kan nu 75 procent meer worden geproduceerd.

Vanaf januari 2005 heeft Klaver Kaas alle eigen geiten naar het bedrijf toe gehaald. Met een grote, luxe eigen stal hebben de geiten een goed onderkomen. Bovendien hebben de gebroeders Klaver hierdoor de productie van geitenmelk geheel in eigen hand, wat de geitenkaas alleen maar ten goede komt.

Sinds Januari 2012 is er een derde productielijn bij gekomen om nog meer kleinere kaasspecialiteiten te kunnen blijven maken. Daarbij is ook een vernieuwd pekellokaal gekomen.