Nieuwe kaasmakerij Klaverkaas

Half jaar bouwen – film

– 19 juli 2021

Op 19 januari werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe kaasmakerij. Precies een half jaar later staat er al een prachtig pand.

Het is onvoorstelbaar wat voor stappen er het afgelopen jaar zijn gezet en we zijn onwijs trots op wat we tot nu toe hebben bereikt, samen met jullie!
Met trots delen wij deze video waarin het eerste half jaar van de bouw prachtig is vastgelegd door JUproducties en Koen Spaansen.
Dank hiervoor!

Bekijk de video hier. 

 


In de krant

– 22 september 2021

Lees hier het krantenartikel over de nieuwe kaasmakerij in het Noord-Hollands Dagblad.


Eerste bericht bouwen Klaverkaas

– 6 januari 2021

Klaverkaas gaat uitbreiden met de bouw van een nieuwe kaasmakerij op bedrijventerrein Agriport A7. De kaasfabriek gaat bestaan uit een productiehal, een kaaspakhuis en kantoren. Een oppervlakte van 4.350m2 wordt hiervoor in beslag genomen.

Agriport A7

De nieuwe fabriek wordt gebouwd op het bedrijventerrein Agriport A7 bij Middenmeer. De eerste paal wordt in januari geslagen. In totaal gaan er bijna 1.000 palen de grond in, wat ongeveer 8 weken tijd kost. De fabriek zal volgens planning in 2022 in bedrijf worden genomen.

Start van de bouw

Het ontwerp voor de nieuwe fabriek is getekend door Taats Architecten uit Nieuwe Niedorp. Aannemingsbedrijf de Jong Ursem gaat de bouw van de fabriek uitvoeren. Op 9 oktober j.l. werden de hand-tekeningen onder het contract gezet. In 2016 bouwde de Jong Ursem al onze prachtige nieuwe koeienstal aan de Langereis te Winkel. Wij zien uit naar weer een goede samenwerking!

Uitzicht vanuit de bouwkeet op het terrein waar de kaasmakerij gebouwd wordt.

Een 3D impressie van de nieuwe kaasmakerij gezien vanaf de snelweg A7.