Buitenlandse kazen
In ons assortiment vindt u buitenlandse kazen uit verschillende Europese landen: Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, België, Duitsland en Zwitserland.Het assortiment buitenlandse kaas is in de kaaswinkel uitgebreider dan hier beschreven staat. Het aanbod hangt af van acties, aanbiedingen en seizoensgebonden producten. Witflora & romige kazen
Hebben een zachte romige structuur en een witflora korst.
- Roombrie
- Brie de Meaux
- Camembert
- Bieslookbrie uit eigen keuken
- Walnootbrie
Geitenkaas & schapenkaas
- Buche chèvre
- Buche chèvre met honing
- Geitenkaas in olie
- Alpenaer Geitenbrie
Hebben een harde structuur en zijn niet smeerbaar.
- Klaverkaas
- Parmezaanse kaas
- Emmentaler
- Gruyère
- Pecorino
- Manchego
- Cheddar
- Five Counties
- Wensleydale met cranberries
Worden gewassen met pekelwater. De roodflora wordt aan de melk toegevoegd en komt tot ontwikkeling bij het wassen. Vaak sterker van geur en smaak.
- Kernhem
- Le Marcaire
- Reblochon
- Petit Duroval
- Epoisses
Bijna alle soorten worden bereid met Penicillium Roqueforti. De kazen zijn krachtig van smaak.
- Roquefort
- Castello Blue
- Blacksticks Blue
- Magor
- Gorgonzola
- Fourme D’ambert
- Delfts Blauw (koe en geit)